Характеристиките на босите обувки

Основната идея зад босите обувки е възможността за по-естествено и по-свободно ходене. За това всяка стъпка с боси обувки трябва да е в същността си максимално близо до стъпка с изцяло бос крак. Водейки се от тези изисквания дизайна на босите обувки се характеризира от следните особености:

Правилният размер за стъпалото

Босите обувки се отличават с достатъчно широк преден дял, позволяващ пръстите на краката да бъдат свободни. Нещо повече, подходящия размер боси обувки е достатъчно голям за да има място за стъпалото дори при естественото разширяване и удължаване при стъпване. 

Напълно равна подметка

Дори минимално повдигане на петата води до неестествена цялостна поза на тялото при вървене, променяйки центъра на тежестта. Всичко това води до негативни последствия за прасците, ахилеса и различни стави в тялото ни. Точно поради тези причини, босите обувки са с напълно равна подметка.

Тънка и гъвкава подметка

Докато сме на темата за подметката при босите обувки е важно да споменем и друго важно изискване. Подметките при босите обувки трябва да бъдат тънки и гъвкави за да усещаме земята под краката ни. По този начин рецепторите, разположени по стъпалото ни, могат да изпълняват естествената си функция, подобрявайки баланса при ходене. Тънката и гъвкава подметка също позволява да усещаме неравностите по пътя и по този начин мускулите на стъпалото са активни и заздравяват свода. 

Стабилно закрепени за краката

За да илюстрираме тази особеност ще Ви помоля да си представите как ходите с чехли. При всяка крачка напред стъпалото Ви се приплъзва и трябва да положите усилия за да задържите чехлата на крака си. Е, босите обувки са пълната противоположност на този сценарий. Обувката трябва да бъде винаги добре прикрепена за крака, позволявайки ни да стъпваме спокойно. 

Заключение

В допълнение на всички особености и изисквания, босите обувки трябва да могат да изпълняват основни функции като всяка друга обувка. Те трябва да защитават стъпалото от остри неравности и предмети по пътя, да предоставят изолация от студа през зимата и топлината през лятото. За това материалите, използвани за изработка на боси обувки, най-често са от много високо качество. Нашата цел е да Ви предоставим най-добрия набор от боси обувки, комбиниран с най-доброто преживяване по време на пазаруване. Не се колебайте да се свържете с нас за да обсъдим подходящия модел за Вас или Вашето дете.

Разберете първи когато отворим врати за продажба.

Искате ли да бъдете уведомени когато нашият онлайн магазин отвори врати? Присъединете се към BareWe семейството.

Присъединете се!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате намаления, най-новата информация за нови продукти, и още много.

Четете още
Присъединете се!

Запишете се за нашия бюлетин, за да получавате намаления, най-новата информация за нови продукти, и още много.

Shopping Cart